Terreny i mapa

El mapa

 A cada equip se li entregarà un mapa, en funció de la categoria, i on hi haurà indicats tant els controls com els canvis de seccions i proves especials.

Es tracta d’un mapa específic, de lectura simplificada i d’escala que pot oscil·lar entre 1:10000 i 1:25000.

Independentment del mapa genèric, en alguna de les seccions hi pot haver un mapa concret per a aquella secció.

foto web raid travertí mapa

El terreny

L’Anoia és una comarca de la Depressió Central, i Capellades es troba en la part més propera al Penedès. Els materials tous dels terrenys que envolten el terme de la Torre de Claramunt han donat forma característica a la comarca: planes farcides de camps de conreu, valls per on transcorren els rius i boscos mediterranis, amb tendència a un sotabosc abundant.

Els boscos bàsicament són de pins: pi pinyoner i pi blanc, amb algunes zones de roure i alzina, antigues vinyes envaïdes pels pins, marges amagats pels matolls i força garric. Hi ha algunes zones, poques, de bosc blanc, però la major part és bosc impenetrable, cosa que obliga a fer servir corriols i camins.

Dues característiques més del terreny. D’una banda, la gran quantitat de barraques de vinya, en tots els estats de conservació possibles (record d’una intensa activitat vitivinícola). A part, i no tan engrescador per als orientadors, la proliferació d’urbanitzacions, que no impedeixen poder fer uns itineraris interessants amb abundància de camins i corriols.