Terreny i mapa

Terreny

La Serra de Collserola ha estat catalogada com a Parc Natural. Cal tenir en compte que quan es corre per un parc natural cal ser molt respectuós amb la flora i la fauna. Recordeu que hi ha pistes per on circulen cotxes i que els caps de setmana hi ha molts ciclistes. També és habitual trobar-se porcs senglars. No els podeu molestar, tot i que estan molt amansits i que no fan res. Si voleu més informació del Parc Natural de Collserola (+), podeu visitar la seva web.

La vegetació es típicament mediterrània. La major part de la Serra de Collserola està coberta per pinedes de pi blanc o un bosc mixt de pins, roures i alzines. També a les vessants més assolellades trobem pi pinyer. Sota les pinedes creix el sotabosc, amb vegetació densa i impenetrable. Als fons de les valls, al llarg dels torrents i a les obagues també es troben boscos de ribera. També hi ha zones de matolls i prats. I zones urbanitzades.

Hi ha una extensa xarxa de pistes, camins i corriols. Som en un Parc molt visitat i on hi ha contínuament canvis en el terreny. Els ciclistes i els porcs senglars també van deixant empremta en el medi i es possible trobar corriols poc marcats i nous.

La diferencia de cotes del terreny del mapa no arriba als 300 metres, malgrat tot som un terreny amb desnivells considerables. El Tibidabo és la muntanya de la serra de Collserola amb el cim més alt (516 metres).

La cartografia d’un mapa de Rogaine no reflecteix la penetrabilitat dels boscos (representats en color blanc al mapa). En el cas del Rogaine Parc Natural de Collserola els boscos tenen una nul·la penetrabilitat i cal buscar les millors opcions pels corriols i camins.

Mapa

La competició es correrà amb un mapa 1:20000, amb treball de camp del 2015-2018 de l’staff tècnic de La Nova Fita.

L’àrea total de competició és aproximadament de 30 km2.