Terreny i mapa

TERRENY

L’Anoia és una comarca de la Depressió Central, i La Torre de Claramunt es troba en la part més propera al Penedès. Els materials tous dels terrenys que envolten el terme de la Torre de Claramunt han donat forma característica a la comarca: planes farcides de camps de conreu, valls per on transcorren els rius i boscos mediterranis, amb tendència a un sotabosc abundant.

Els boscos bàsicament són de pins: pi pinyoner i pi blanc, amb algunes zones de roure i alzina, antigues vinyes envaïdes pels pins, marges amagats pels matolls i força garric. Hi ha algunes zones, poques, de bosc blanc, però la major part és bosc impenetrable, cosa que obliga a fer servir corriols i camins.

Dues característiques més del terreny. D’una banda, la gran quantitat de barraques de vinya, en tots els estats de conservació possibles (record d’una intensa activitat vitivinícola). A part, i no tan engrescador per als orientadors, la proliferació d’urbanitzacions, que no impedeixen poder fer uns itineraris interessants amb abundància de camins i corriols.

MAPA

La cartografia d’un mapa de Rogaine no reflecteix la penetrabilitat dels boscos (representats en color blanc al mapa). En aquest Rogaine hi ha algunes zones, poques, de bosc penetrable, però la major part és bosc impenetrable, cosa que obliga a buscar les millors opcions per corriols i camins.

La competició es correrà amb un mapa 1:20000, amb treball de camp del 2015-2018 de l’staff tècnic de La Nova Fita.

L’àrea total de competició és aproximadament de 30 km2.