Comunicat de premsa

Celebrada la tercera edició de la 6 Pedals de Pedra Seca, 6 hores d’orientació en bicicleta de muntanya per les Garrigues (Lleida), per uns terrenys ideals per a la pràctica de l’orientació i la bicicleta de muntanya

La tercera edició de la 6 Pedals de Pedra Seca s’ha disputat aquest dissabte amb sortida i arribada a la localitat de Tarrés. En aquesta edició els equips participants havien d’intentar localitzar en un total de 6 hores el màxim dels 42 controls marcats en el mapa de cursa que l’organització havia col·locat en una extensió de terreny de fins a 60 km2, entre les poblacions de Fulleda, els Omellons i l’Espluga Calba.

A les onze del matí es donava la sortida i començava el compte enrere. Prèviament els equips havien tingut 15 minuts per estudiar el mapa i havien pogut establir l’estratègia a seguir, tenint en compte que els controls puntuaven de forma diferent segons la dificultat tècnica i física d’arribar-hi.

Es tracta d’una prova en autosuficiència, i els equips van haver de reposar aigua a les fonts, indicades al mapa, la majoria d’elles situades a les diferents localitats de la zona.

Una mica abans de les cinc de la tarda començaven a entrar a meta els equips participants, els que ho feien passades les 6 hores de cursa penalitzaven.

A l’arriba tots els corredors vam mostrar el seu agraïment a l’organització per muntar aquest tipus de curses tan poc habituals. Els més veterans van poder disfrutar d’una jornada d’orientació i bicicleta de muntanya per un terreny ideal per a aquesta pràctica esportiva, els que començaven es mostraven molt contents de l’experiència i prometien entrenar l’orientació per les properes edicions.

L’equip dels Xixonets, format per Xavier Julià i Robert Hugas, van ser els guanyadors absoluts de la cursa en aconseguir un total de 242 punts. Els millors veterans, i tercers de la general, amb 207 punts, van ser l’Alejandro Brull i el Lluís Català de l’equip Plat Gran. Destacar també el millor equip mixt, format per Jordi Sucarrats i la finlandesa Paivi Linna, que van aconseguir 194 punts.

El 2014 la 6 Pedals de Pedra Seca canviarà de data, i s’avançarà a la primavera.

Més info i resultats: www.lanovafita.com